Roestig Duits...

Gepubliceerd op 26 juli 2016 20:24

Vlakbij mijn huis is een nieuwe kringloopwinkel gekomen. Als je mij kent, weet je dat mijn huis instort als je het woord kringloop zegt. Mijn bank en bed en elektrische apparatuur zijn nieuw, maar verder is vrijwel alles aan meubilair en decoratie in mijn huis tweedehands. Of eigenlijk hoop ik dat het twaalfdehands is. Ik hou van spullen waaraan je ziet dat ze al vele levens hebben geleid en vele, prachtige verhalen zouden kunnen vertellen. Misschien is dat ook wel de reden dat ik praat tegen dingen, maar dat terzijde...

Op dit moment is er nog niet veel spectaculairs te vinden in mijn ogen, maar de mevrouw aan de balie vertelde mij dat er nog veel meer aankomt en dat er wekelijkse aanvoer zal zijn. Ik ga het dus in de gaten houden.

Van de week dacht ik met lege handen te vertrekken maar opeens viel mijn oog op een klein, roestig doosje. Een ander toverwoord: roest! Zonder echt goed te hebben gelezen wat er stond, besloot ik het al mee te nemen. Na het bedrag van een hele euro afgerekend te hebben, onderwierp ik het buiten in het daglicht aan een nader onderzoek. Ja, echt leuk! Het is een accessoire doosje van Petromax. Echt geinig en ik gaf het thuis een plekje bij andere roestige doosjes op de schouw.

Vanavond besloot ik Google in te schakelen en het blijkt dat Petromax de oudste, Duitse fabrikant is van o.a. gaslampen. Ook geinig. Op de site kon ik verder niet echt oude foto's vinden. Maar wie niet waagt, die niet wint. Ten slotte doe ik nu al een tijd de administratie voor onze Duitse tak en is mijn Duitse woordenschat in plaats van roestig weer aardig opgefrist en uitgebreid. Morgenochtend leest een medewerker van Petromax dus een e-mail van Frau Touw met vragen over het wat, waar en vooral wanneer! Uiteraard laat ik het weten als ze de moeite nemen om me te antwoorden. Ich freue mich!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.