Hallootje

Roestig Duits...

Vlakbij mijn huis is een nieuwe kringloopwinkel gekomen. Als je mij kent, weet je dat mijn huis instort als je het woord kringloop zegt. Mijn bank en bed en elektrische apparatuur zijn nieuw, maar verder is vrijwel alles aan meubilair en decoratie in mijn huis tweedehands. Of eigenlijk hoop ik dat het twaalfdehands is. Ik hou van spullen waaraan je ziet dat ze al vele levens hebben geleid en vele, prachtige verhalen zouden kunnen vertellen. Misschien is dat ook wel de reden dat ik praat tegen dingen, maar dat terzijde...

Op dit moment is er nog niet veel spectaculairs te vinden in mijn ogen, maar de mevrouw aan de balie vertelde mij dat er nog veel meer aankomt en dat er wekelijkse aanvoer zal zijn. Ik ga het dus in de gaten houden.

Van de week dacht ik met lege handen te vertrekken maar opeens viel mijn oog op een klein, roestig doosje. Een ander toverwoord: roest! Zonder echt goed te hebben gelezen wat er stond, besloot ik het al mee te nemen. Na het bedrag van een hele euro afgerekend te hebben, onderwierp ik het buiten in het daglicht aan een nader onderzoek. Ja, echt leuk! Het is een accessoire doosje van Petromax. Echt geinig en ik gaf het thuis een plekje bij andere roestige doosjes op de schouw.

Vanavond besloot ik Google in te schakelen en het blijkt dat Petromax de oudste, Duitse fabrikant is van o.a. gaslampen. Ook geinig. Op de site kon ik verder niet echt oude foto's vinden. Maar wie niet waagt, die niet wint. Ten slotte doe ik nu al een tijd de administratie voor onze Duitse tak en is mijn Duitse woordenschat in plaats van roestig weer aardig opgefrist en uitgebreid. Morgenochtend leest een medewerker van Petromax dus een e-mail van Frau Touw met vragen over het wat, waar en vooral wanneer! Uiteraard laat ik het weten als ze de moeite nemen om me te antwoorden. Ich freue mich!

Lees meer »

Spannend...

Lariekoek.info is nu een klein weekje in de lucht. Ik heb de afgelopen dagen nagedacht over wat ik wilde of juist niet wil en een voorzichtige opzet gemaakt. Toen ik in 2010 besloot te stoppen met Lariekoek.punt.nl had ik gelukkig de tegenwoordigheid van geest en het geduld om alle logs te kopieren naar een Word-bestand. Die 500 pagina's heb ik doorgenomen en ik heb een kleine selectie gemaakt die een indruk geeft van waarover en hoe ik schreef. (Uit de koektrommel)

Verder heb ik een begin gemaakt met de andere pagina's. Hier kan ik laten zien waar ik blij van word en waarmee ik een ander misschien ook blij kan maken. Ik heb nog meer ideeën: een pagina over de boeken die ik lees, over mijn fotografie, wellicht één over mijn Botte(n)pech, over... Wordt vervolgd!

Inmiddels staat de basis en die is naar mijn zin. Ik ga misschien vanavond nog wel of anders morgen op Facebook maar een bericht plaatsen. Hopelijk hebben een paar mensen zin om te klikken. Nog hopelijkerderder vinden mensen het leuk en komen ze, ja jullie dus, terug.... Spannend!

Lees meer »